Diabetes

Jongeren met diabetes

Voor jongeren met diabetes hebben we in het Scheper Ziekenhuis de diabetespoli.
Het is best heftig als je diabetes hebt. Insuline spuiten, steeds opletten hoe je leeft, wat je doet. Bewust met je energie omgaan.
Daar willen we je graag bij helpen. Wij weten dat het best veel van je vraagt en willen samen met je nadenken over hoe jij het beste kunt leven en de dingen kunt doen die je leuk vindt. Veel sporten moet kunnen, maar hoe dan? En als er een feestje is, wil jij natuurlijk ook gaan. Wij denken met jou en je ouders mee.

Wat is diabetes?

Jouw lichaam bestaat uit cellen, die je alleen met een microscoop kunt zien. Om voedingsstoffen in de cellen te krijgen, heb je insuline nodig. Dat werkt namelijk als een sleutel die de cellen opent.
Maar als je diabetes hebt, dan maakt je lijf zelf geen of te weinig insuline aan. Dan voel je je ziek, heb je steeds dorst en moet je ook vaak plassen.

Voor uitgebreide informatie verwijzen we je graag naar de website sugarkids.nl.
Daar leggen ze geweldig uit wat diabetes is en je vindt er ook allerlei leuke activiteiten voor kinderen en jongeren met diabetes.

Hoe kunnen we je helpen?

Op het diabetesspreekuur heb je contact met de kinderarts en de kinderdiabetesverpleegkundige. Zij bekijken samen met jou hoe het met jou en jouw diabetes gaat en of er aanpassingen nodig zijn.

Op een gegeven moment ga je niet meer naar de kinderarts, maar naar de internist. Dat is de arts die volwassenen met diabetes begeleidt. Om je voor te bereiden op deze overstap organiseren we groepsbijeenkomsten in het Scheper Ziekenhuis. Dan kom je hier samen met leeftijdsgenoten om verschillende onderwerpen te bespreken, soms ook met andere deskundigen zoals een diëtiste, psycholoog, internist en diabetesverpleegkundige van de volwassenenpoli. De definitieve overstap gaat natuurlijk in overleg met jou.

We zijn altijd bereikbaar!

Heb je een heel dringende vraag? Dan kun jij of kunnen je ouders ons altijd bereiken, dag en nacht.
Het telefoonnummer krijg je gelijk zodra bekend is dat je diabetes hebt.
Dus... zet dit nummer in je mobiel, zodat je ook zelf bij vragen het diabetesteam kunt bellen!

Diabetes

Contact?

Op werkdagen:
tel. (0591) 691 391

Buiten kantoortijden:
tel. (0591) 691 911