Diabetespoli

Het is ingrijpend als uw zoon of dochter diabetes blijkt te hebben. Voor uw kind, maar ook voor u als ouders of verzorgers.
Bij de diabetespoli zetten we ons in voor de gezondheid van uw kind. En we besteden veel aandacht aan de begeleiding van kinderen en ouders.

Diabetes bij kinderen

Bij mensen met diabetes maakt het lichaam zelf te weinig of geen insuline aan. Zonder een behandeling voel je je dan ziek, heb je steeds dorst en moet je vaak plassen. Meer over diabetes.
Voor kinderen is er ook de Sugarkidsclub. Op de website staat ook informatie voor ouders.

Behandeling

Diabetes is in principe niet te genezen. Bij de behandeling kijken we dus vooral naar hoe het kind een zo normaal en goed mogelijk leven kan leiden. Daarbij gaat het om een combinatie van medicijnen en aanpassingen in het dagelijks leven. Wat kan uw kind thuis het beste doen of juist niet doen? Hoe gaat het met school, sporten en uitgaan? En hoe kunt u uw kind hierbij helpen?
Deze en meer vragen bespreken we op het diabetesspreekuur. We bespreken ook de sociaal-emotionele kant van diabetes, zoals prikangst en het accepteren van ziek zijn. De kinderdiabetesverpleegkundige heeft als het nodig is ook contact met de leerkracht van uw kind.

Afspraak

De eerste kennismaking met de diabetespoli gaat via uw huisarts. Zodra deze vermoedt dat uw kind diabetes heeft, wordt uw kind dezelfde dag nog gezien door de kinderarts en diabetesverpleegkundige van het diabetesteam. Vervolgafspraken worden door het secretariaat ingepland.

Altijd bereikbaar

Als ouders of verzorgers van een kind met diabetes kunt u altijd telefonisch contact opnemen met de kinderarts. Het kinderdiabetesteam is 24 uur per dag bereikbaar. Het telefoonnummer krijgt u tijdens het eerste bezoek.

Diabetes

Contact

Op werkdagen:
tel. (0591) 691 391

Buiten kantoortijden:
tel. (0591) 691 911

Dicht bij huis

Het Scheper Ziekenhuis doet mee aan DIABIJ: de behandeling van kinderen en jongeren met diabetes mellitus dicht bij huis, in het dichtstbijzijnde ziekenhuis.
Zie ook de website van DIABIJ

Voeding en diabetes

Kijk ook eens op de website van het Voedingscentrum.