Opname

Best ingrijpend

Een bezoekje aan een dokter in het ziekenhuis is spannend, een opname in het ziekenhuis helemaal. Wat gaat er precies gebeuren? Gaat het pijn doen?
U kunt er veel aan doen om een verblijf in het Scheper Ziekenhuis voor uw kind zo gemakkelijk mogelijk te maken. Wat u precies doet, hangt natuurlijk af van de leeftijd van het kind.

We hopen dat u uw kind deze site laat zien en zo nodig meekijkt. Dat is zeker nodig voor de peuters en kleuters, maar ook voor de kinderen en jongeren kan het goed zijn om mee te kijken en het er samen ook over te hebben.

De kinderafdeling

Op de kinderafdeling van het Scheper Ziekenhuis zijn:

  • couveuse- en babykamers
  • zalen voor kinderen van ± 2 tot 18 jaar
  • boxen: eenpersoonskamers voor kleine kinderen én voor kinderen die vanwege besmettingsgevaar niet op een zaal kunnen liggen.

De planning van een opname

Wanneer de kinderarts u op de kinderpoli laat weten dat uw kind voor een dagopname of paar dagen naar het ziekenhuis moet, dan ontvangt u later  een brief met de oproep van Opnameplanning.
Krijgt uw kind een operatie, dan geeft de arts u een TOP-lijst mee: een checklist met de details van de operatie. U neemt deze TOP-lijst zelf mee naar de poli Anesthesie, waar u meteen al een kort voorgesprek heeft. U hoort dan de datum waarop u voor de pre-operatieve screening op de poli Anesthesie verwacht wordt. Ook in dit geval ontvangt u een brief met de oproep voor de opname van Opnameplanning.

Lees hier meer over:

Opname

Folder lezen

Download hier de folder met algemene informatie voor ouders en verzorgers