Langer verblijf

Soms is het nodig dat een kind een nacht of langer op de kinderafdeling verblijft. We doen ons best uw kind om uw kind zo goed mogelijk te helpen, goede zorg te bieden en zich zo prettig mogelijk te laten voelen.

Kamer, speelkamer en vlinderkamer

Uw kind krijgt een bed in een kamer op de kinderafdeling. We kennen couveuse- en babykamers, zalen en boxen (eenpersoonskamers). Op het bord achter het bed kan uw kind eigen kaarten of tekeningen ophangen.
Wil en kan uw kind van het bed en de kamer af, dan hebben we fijne ruimten waar uw kind zich kan vermaken: de speelkamer en de vlinderkamer (om te ontspannen).
 

De vlinderkamer
De vlinderkamer

Rooming-in

Voor uw kind kan het prettig zijn dat u als ouders veel in de buurt bent. Een van u kan ook blijven slapen, op dezelfde kamer. We noemen dat ook wel rooming-in. Misschien is dat voor u niet gemakkelijk te regelen, omdat er thuis ook nog een gezin is of er andere verplichtingen zijn. Overleg dan met de verpleegkundige of de pedagogisch medewerker of u wel of niet zult blijven slapen.

Voor rooming-in geldt:

 • Een van beide ouders kan blijven slapen
 • Bij het kind op de kamer
 • We vragen u zelf het bed ’s ochtends op te ruimen
 • U krijgt een gratis ontbijt. Voor de lunch en het avondeten kunt u naar het restaurant.

Lees meer in de folder over rooming-in

In isolatie

Soms is het nodig om een kind geïsoleerd op een eenpersoonskamer te verplegen. Dan heeft het kind een infectie die door direct contact of door de lucht verspreid kan worden. We hopen de besmetting van andere kinderen en medewerkers te voorkomen. Daarbij horen ook een aantal voorzorgsmaatregelen, zoals eigen drinkflessen en speelgoed van uw kind en dat bezoekers de handen na het bezoek desinfecteren en dan zo snel mogelijk de afdeling verlaten. Lees hier de folder voor ouders over verblijf van hun kind op een isolatiekamer.

Bezoektijden

Ouders/verzorgers, broertjes en zusjes van kinderen die opgenomen zijn op de kinderafdeling, zijn hier altijd welkom.
Voor andere bezoekers gelden de volgende bezoektijden:

 • Couveuse- en babykamers     10.30 – 19.00 uur
 • Zalen                                       14.00 – 19.00 uur
 • Boxen                                      10.30 – 19.00 uur
  (hier liggen kinderen die vanwege besmettingsgevaar niet op een zaal kunnen liggen. Ook kunnen kleine kinderen hier liggen vanwege hun leeftijd.)

Weer naar huis

Als uw kind weer voldoende hersteld is, kan hij of zij mee naar huis. U krijgt mee:
- instructies en adviezen voor thuis;
- eventueel een controleafspraak met de specialist;
- soms een brief voor de huisarts.
Bij problemen thuis kunt u de eerste avond en nacht contact met ons opnemen via tel. 0591 - 691 684. Zijn de dagen erna problemen of heeft u vragen, neem dan contact op met uw huisarts of de specialist.

Langer verblijf

 • Behandeling of onderzoek

  Behandeling of onderzoek

  Welke onderzoeken en behandelingen doen we hier vaak?

  Meer informatie

U kunt bij uw kind in het ziekenhuis blijven slapen