Voorbereiding op opname

Pre-operatief spreekuur

Voor een operatie bezoekt u samen met uw kind de anesthesioloog. Daarvoor krijgt u een uitnodiging, u hoeft dus niet zelf een afspraak te maken.
De anesthesioloog bespreekt met u de gang van zaken tijdens de ingreep en welke vorm van verdoving gebruikt zal worden en hoe deze werkt.

Van het opnamebureau heeft u een vragenlijst gekregen. Wilt u deze thuis zorgvuldig en volledig invullen en meebrengen naar de anesthesioloog? Graag ook een overzicht van de medicijnen die uw kind eventueel gebruikt.

Kijken op de kinderafdeling

U kunt op de kinderafdeling langskomen voor een kennismaking. Een pedagogisch medewerker leidt u en uw kind dan rond en bespreekt met behulp van een fotoboek wat er op de dag van het onderzoek of de operatie gebeurt. Dit stemt zij af op het ontwikkelingniveau van uw kind. Op deze website kan uw kind daarover een filmpje bekijken.
U kunt spontaan langskomen na het pre-operatief spreekuur, maar we raden aan om een afspraak te maken via de mail of via tel. 0591 – 691 684.

Wat vertelt u uw kind?

Vertel van tevoren waarom uw kind naar het ziekenhuis moet en wat daar gaat gebeuren. Geef ook eerlijk antwoord op vragen over pijn. U mag de hele dag bij uw kind blijven, behalve wanneer het op de operatiekamer is. Bij kinderen tot 16 jaar is het mogelijk dat een van de ouders meegaat met de inleiding/narcose en er ook weer is tijdens het wakker worden op de uitslaapkamer.
Het is verstandig om thuis paracetamol te hebben.  Die kunt u dan na de dagopname bij pijn geven, natuurlijk in overleg met ons.

Tips voor ouders van jonge kinderen

  • Ga niet al te vroeg uw kind voorbereiden op het bezoek aan het ziekenhuis.
  • Leg uit waarom het nodig is.
  • Leen voorleesboekjes, gebruik een dokterssetje of knutsel samen over het aanstaande ziekenhuisbezoek.
  • Vertel steeds eerlijk wat er gaat gebeuren.
  • Praat tijdens een behandeling met uw kind en niet alleen over uw kind met de dokter of verpleegkundige.
  • Vraag familie en vrienden of vriendjes om uw kind een kaartje te sturen als het meerdere nachten in het ziekenhuis moet blijven slapen. Leuk om te krijgen en het vrolijkt het bed op!

Voorbereiding op opname

Kennismaken met kinderafdeling?

Maak een afspraak via ons contactformulier of tel. 0591 – 691 684.
Dan plannen we de kennismaking na de afspraak op het pre-operatief spreekuur. 

Kom alvast een keertje kijken!