CliniClowns

CliniClowns

Iedere woensdag wordt de kinderafdeling van ziekenhuislocatie Scheper opgevrolijkt door CliniClowns Pier en Polleke. De CliniClowns gebruiken al jaren de kracht van verbeelding. Door écht contact te maken en een situatie om te draaien, te spiegelen of voorwerpen een andere betekenis te geven, prikkelen ze de fantasie van de kinderen. Zodat ze even vergeten dat ze ziek zijn en weer kind kunnen zijn.

De clowns kunnen hun werk doen dankzij de pedagogisch medewerkers en kinderverpleegkundigen van het ziekenhuis. Zij begeleiden de kinderen en kennen hen goed. Voordat de clowns de afdeling op gaan om de kinderen te bezoeken, laten zij zich informeren over de conditie en stemming van het kind. Pas dan gaan de CliniClowns op pad om ieder kind weer even kind te laten zijn.

En op de dagen dat de clowns niet spelen, of als het kind ze net gemist heeft door een behandeling, kunnen de kinderen ook ‘digitaal spelen’ met de clowns via de CliniClowns App. Zo kunnen ze videobellen met de clowns en ook filmpjes bekijken. Chatten kan ook en elke doordeweekse dag zijn er een aantal liveshows te bekijken.

Stichting CliniClowns is partner van het Scheper. En hun werk is mogelijk dankzij giften en donaties. Wil je meer weten? Kijk dan hier!

CliniClowns