Logeren in het ziekenhuis

Het kan nodig zijn dat je een of meer nachten in het ziekenhuis blijft. Voor meerdere onderzoeken of een operatie, of omdat we jouw gezondheid dan goed in de gaten kunnen houden.

Je vader of moeder kan ook blijven slapen

Je hebt vast al vaak gelogeerd, bij familie of vrienden. Maar in het ziekenhuis logeren is toch een wat ander verhaal. Het is heus niet allemaal gemakkelijk wat je meemaakt. Daarom vinden wij het oké als een van je ouders bij je blijft slapen.

Je vader of moeder slaapt dan bij je op de kamer. Dat is wel een beetje vol, maar het kan wel. 's Ochtends kunnen ze dan zelf het bed weer opruimen.
Je vader of moeder kan hier ook ontbijten.
Ze mogen zelfs 's avonds na 21.30 uur televisie kijken in de tienerkamer. Want de jongeren liggen dan ook allemaal in bed.

Hou rekening met elkaar

Blijf je een nachtje of langer in het ziekenhuis, dan kun je op de kinderafdeling ook naar de tienerkamer. We zorgen ervoor dat je hier ook plezier kunt hebben.
We zijn hier niet zo streng. Wel is het belangrijk dat je rekening houdt met anderen; zodat ze geen last hebben van jouw bezoek, dat je niet steeds mobiel belt enzovoort.

Onderzoeken of operatie

Je vader of moeder kan bij je blijven. Als je onder narcose moet voor een operatie, mag je vader of moeder ook nog bij je blijven. En die is er ook weer als je wakker wordt.

In isolatie

Soms is het nodig om iemand geïsoleerd op een eenpersoonskamer te verplegen. Dan heeft dit kind een infectie die door direct contact of door de lucht verspreid kan worden. We hopen de besmetting van andere kinderen en medewerkers te voorkomen.
Daarbij horen ook een aantal voorzorgsmaatregelen: bezoekers desinfecteren de handen na het bezoek en verlaten de afdeling dan zo snel mogelijk.
Lig jij in isolatie, dan heb je ook een aantal eigen spullen om je te vermaken.

Weer thuis

Het is goed om thuis nog af en toe over jouw verblijf in het ziekenhuisverblijf te praten. Je kunt er ook een tekening over maken, het op papier zetten of er op school over vertellen. Op de kinderafdeling hebben we een spreekbeurtkoffer met allerlei materiaal die je kunt lenen.

Logeren

Bezoektijden

Je moeder, vader, broers/zussen mogen altijd komen.
Anderen kunnen bij jou zijn tussen 14.00 en 19.00 uur.
(Als je in isolatie ligt: 12.00 - 19.00 uur.)

Nieuwe pagina