Ouders I verzorgers

Informatie voor ouders

Als uw kind naar het ziekenhuis moet, is dat vaak spannend. Het helpt als u en uw kind goed voorbereid zijn. Daarom vindt u op deze website veel informatie, bijvoorbeeld over het bezoek aan een arts op de polikliniek, allerlei onderzoeken en opname op de kinderafdeling.

We hopen dat u en uw kind zich op deze manier goed kunnen voorbereiden op een bezoek aan het Scheper Ziekenhuis.

Voor kinderen bieden we de informatie per leeftijdsgroep aan

Peuters en kleuters
De informatie voor peuters en kleuters (leeftijd 2 tot 6/7 jaar) hebben we eenvoudig gehouden. We geven heel praktische informatie. Het is belangrijk dat uw kind weet dat wij steeds eerlijk zeggen wat er gaat gebeuren, zodat zij zich zo veilig mogelijk voelen.

Kinderen
De informatie voor kinderen (leeftijd 6/7 tot 11/12 jaar) is wat uitgebreider. Zij zijn vaak nieuwsgierig en willen wel weten wat er gaat gebeuren. We vertellen eerlijk hoe alles gaat, zodat ze al een beetje voorbereid zijn op wat er gaat komen.

Jongeren
De informatie voor jongeren (leeftijd 11/12 tot 18 jaar) is behoorlijk uitgebreid. Zij kunnen zelf prima bepalen welke informatie ze willen hebben. Zij kennen de mogelijkheden van internet en weten wel waar ze informatie moeten halen. Maar hoe gaat het in het Scheper Ziekenhuis?


Patiëntenfolders
Zie ook ons overzicht van patiëntenfolders.

Ouders I verzorgers

Wij zijn Siem en Sanne. Wij helpen uw kind om zich hier wat prettiger te voelen.